Skip to main content
Rezervace levných letenek do celého světa

Jak a kde koupit nejvýhodnější a nejlevnější letenky online pro občasné cestovatele

Londýn London

Časté cestování nemusí být pro každého, ale i občasné výlety a dovolené mají své kouzlo. Pokud jste spíše příležitostným cestovatelem a hledáte způsob, jak získat nejvýhodnější a nejlevnější letenky online, jste na správném místě. Přinášíme vám praktické rady a tipy, které vám pomohou najít skvělé nabídky a ušetřit peníze na vašich leteckých cestách.

1. Buďte flexibilní s termínem cestování

Jedním z klíčových faktorů při hledání nejlevnějších letenek je flexibilita s termínem cestování. Mnohdy se ceny letenek liší v závislosti na dni v týdnu, ročním období nebo dokonce konkrétním datu. Pokud máte možnost přizpůsobit se termínu odletu a návratu, zkuste hledat lety ve měsících s nižší poptávkou nebo vybírejte levnější dny v týdnu. To vám může přinést značné úspory.

2. Sledujte nabídky a využívejte slevové akce

Pravidelně sledujte nabídky leteckých společností a online cestovních agentur. Často nabízejí speciální slevové akce, které umožňují získat letenky za zvýhodněné ceny. Přihlaste se k odběru jejich newsletteru nebo sledujte je na sociálních sítích, abyste nezmeškali žádnou výhodnou nabídku. Využívejte také porovnávače letenek, které vám umožní snadno najít nejlepší cenu z různých zdrojů.

3. Zvažte alternativní letiště

Váš výběr letiště může mít vliv na cenu letenky. Zvažte možnost letět z menšího nebo alternativního letiště, které může nabízet levnější lety. Někdy je možné ušetřit zajímavou sumu peněz tím, že budete ochotni cestovat do vzdálenějšího letiště. Vezměte v úvahu také možnost kombinace letů nebo mez

dopravních spojení, které vám umožní dosáhnout vašeho cílového místa za nižší náklady. Mnohdy se vyplatí zkombinovat například levný let do blízkého velkého města s následným přejezdem autobusem nebo vlakem do vašeho konečného cíle.

4. Využijte rezervačních portálů a aplikací

Rezervační portály a mobilní aplikace se staly nezbytnými nástroji pro hledání a rezervaci letenek online. Využijte tyto platformy, které vám umožní snadno porovnávat ceny a vybrat nejlepší nabídku. Některé aplikace nabízejí také notifikace o slevách a speciálních nabídkách, což vám pomůže získat výhodné letenky za konkurenční ceny.

5. Získávejte věrnostní body a využívejte bonusové programy

Mnoho leteckých společností a cestovních agentur provozuje věrnostní programy, které vám umožňují získávat body za každý zakoupený let. Tyto body můžete později využít pro získání slev na další letenky nebo na další služby spojené s cestováním. Při rezervaci letenek online se registrujte do těchto programů a aktivně je využívejte, abyste maximalizovali své úspory.

6. Vyhledávejte letenky v anonymním režimu

Při hledání letenek online je doporučeno používat anonymní režim nebo smazat cookies ve vašem prohlížeči. Některé webové stránky používají techniku dynamického přizpůsobování cen, která může zvýšit cenu letenek, pokud ví, že jste již hledali daný let. Použití anonymního režimu vás chrání před tímto zvyšováním cen a umožní vám vidět objektivní nabídky.

Sledováním těchto tipů a využíváním dostupných nástrojů můžete snadno najít nejvýhodnější a nejlevnější letenky online, i když nelétáte často. Buďte flexibilní, využívejte slevové akce, zkoumejte alternativní možnosti, využijte rezervační portály a mobilní aplikace, zapojte se do věrnostních programů a vyhledávej 

te letenky v anonymním režimu. S trochou úsilí a dobře zvolenými strategiemi můžete získat výhodné nabídky a ušetřit peníze na svých leteckých cestách.

Nezapomeňte také pravidelně sledovat letové ceny a být informovaní o sezónních nabídkách a akčních cenách. Mnohé letecké společnosti a cestovní portály nabízejí speciální slevy a nabídky v určitých obdobích, jako jsou Vánoce, letní dovolená nebo jarní prázdniny. Tímto způsobem můžete využít sezónních nabídek a získat skvělé ceny na letenky.


Pamatujte také na to, že výhodné letenky často mizí rychle. Pokud narazíte na zajímavou nabídku, neváhejte a rezervujte si letenky co nejdříve. Ceny se mohou měnit a místa na letu se mohou rychle vyprodat, takže je lepší neotálet.

Takže pokud jste občasnému cestovateli a chcete získat nejvýhodnější a nejlevnější letenky online, dodržujte tyto tipy a triky. Buďte flexibilní, využijte slevové akce, zkoumejte alternativní možnosti, využijte rezervační portály a mobilní aplikace, sledujte sezónní nabídky a rezervujte si letenky včas. Tak si užijte své příležitostné cestování za skvělé ceny a objevujte svět bez zbytečných výdajů.

Rezervace levných letenek do celého světa
Příspěvek s titulkem "Jak a kde koupit nejvýhodnější a nejlevnější letenky online pro občasné cestovatele" pojednává o letecké dopravě týkající se lokalit, jako je například Londýn, London , ale i jiných souvisejících států a měst celého světa. Článek byl na posledy editován dne 17.05.2023 a je možné, že neodráží zcela aktuální situaci. Pokud trváte na co nejaktuálnějších informacích k dnešnímu či zítřejšímu dni 26.04.2024, vložte dotaz do diskuse. Trh s letenkami je velmi proměnlivý a zásadou číslo jedna by mělo být neustálé ověřování cen letenek i do oblastí jako je Londýn, London , ale také celková informovanost související s leteckou dopravou. Pokud chcete mít jistotu, že zakoupíte letenky bez poplatku, respektive včetně všech tax a poplatků, rezervujte si letenky od Královny.
[row][col lg_col="6" md_col="6" sm_col="6"] [progress percent="90" icon="fa fa-drupal" class="progress-bar-danger"]unknown[/progress] [/col][col lg_col="6" md_col="6" sm_col="6"] [/col][/row]
Každý, kdo již někdy sháněl a kupoval letenku přes internet ví, že porovnání cen a nabídek letů od jednotlivých dopravců (leteckých společností) je základním předpokladem dobré koupě. Najít nejlepší, řekněme tedy především nejlevnější letenku do lokalit jako Londýn, London , ale i dalších, je snadné, ale budete muset aktivně hledat. Některé vyhledávače letenek a letenkové servery mohou využívat podvodných technik, kdy po vyhledání letu neuvedou konečnou cenu letenky včetně poplatků a letištních tax a vy si tak k celkové ceně letenky nakonec připočtete neočekávané výdaje!
Když rozhoduje cena...
Očekáváte cenu letenky, která nepřekročí 1250 Kč, případně ještě levnější? Pak nahlédněte do akční nabídky nejlevnějších letenek od nízkonákladových leteckých společností, jejichž ceny jsou obvykle nesrovnatelně nižší než u "běžných" aerolinek a najděte si co nejvýhodnější letecké spojení na trase Ostrava, Brno, Bratislava, Praha - Londýn, London a zpět, případně zvolte přímý jednosměrný let bez přestupů.
Konečnou cenu letenky do destinací jako Londýn, London ovlivňuje celá řada faktorů. Patří mezi ně jak faktor časový, kterým může být jak roční období (jaro, léto, podzim, zima), tak konkrétní měsíc či den v týdnu, ale i státní svátky a výjimečné vnitrostátní i mezinárodní svátky a akce. Mnozí "lovci letenek" kalkulují s tím, jak pracovníci leteckých společností vypisují nové nabídky letenek, upravují jejich ceny vzhledem ke dni jejich vystavení atp.
Jak ulovit levnější letenku?
Obecně vzato lze předpokládat, že nové i speciální nabídky letenek se objevují po víkendu, tedy zpravidla ihned v pondělí a vy tak můžete zkraje nového týdne zaregistrovat větší množství nových, lecky cenově výhodných nabídek letů jak po Evropě, tak do zbytku světa. Nejlepším způsobem, jak se pokusit najít co nejlacinější letenku je zcela nezávazně porovnat ceny letenek od desítek leteckých dopravců a cestovních agentur.
Název dopravce Zkratka Sídlo dopravce
Adria Airways JP Slovinsko
Aegean Airlines A3 Řecko
Air Canada AC Kanada
Air China CA Čína
Air New Zealand NZ Nový Zéland
All Nippon Airways NH Japonsko
Asiana Airlines OZ Jižní Korea
Austrian Airlines OS Rakousko
Blue1 KF Finsko
BMI BD Velká Británie
Croatia Airlines OU Chorvatsko
LOT Polish Airlines LO Polsko
Lufthansa LH Německo
Scandinavian Airlines SK Skandinávie
Shanghai Airlines FM Čína
Singapore Airlines SQ Singapur
South African Airways SA Jihoafrická republika
Spanair JK Španělsko
SWISS LX Švýcarsko
TAP Portugal TP Portugalsko
Thai Airways TG Thajsko
Turkish Airlines TK Turecko
United Airlines UA USA
US Airways US USA
SkyTeam (aliance) - letenky Londýn, London
Aeroflot SU Rusko
Aeroméxico AM Mexiko
Air Europa UX Španělsko
Air France AF Francie
Alitalia AZ Itálie
Copa Airlines CM Panama
China Eastern Airlines MU Čína
China Southern Airlines CZ Čína
Continental Airlines CO USA
ČSA České aerolinie OK Česká republika
Delta Airlines DL USA
Kenya Airways KQ Keňa
KLM KL Nizozemsko
Korean Air KE Jižní Korea
Northwest Airlines NW USA
Oneworld (aliance) - letenky Londýn, London
American Airlines AA USA
British Airways BA Velká Británie
Cathay Pacific CX Hong Kong
Finnair AY Finsko
Iberia IB Španělsko
Japan Airlines JL Japonsko
LAN Airlines LA Chile
Malév Hungarian Airlines MA Maďarsko
Qantas QF Austrálie
Royal Jordanian RJ Jordánsko
Další významné letecké společnosti
Aerolíneas Argentinas AR Argentina
Aerosvit Airlines VV Ukrajina
Afriqiyah Airways 8U Libye
Air Astana KC Kazachstán
Air Austral UU Francie, Réunion
Air Caraibes TX Francouzský Karibik
Air India AI Indie
Air Malta KM Malta
Air Mauritius MK Mauricius
Air Namibia SW Namíbie
Air Seychelles HM Seychely
Avianca AV Kolumbie
Bangkok Airways PG Thajsko
Belavia B2 Bělorusko
Brussels Airlines SN Belgie
Bulgaria Air FB Bulharsko
Central Connect Airlines 3B Česká republika
Conviasa 36647 Venezuela
EgyptAir MS Egypt
El Al LY Izrael
Emirates EK Arabské emiráty
Estonian Air OV Estonsko
Etihad Airways EY Arabské emiráty
EVA Air BR Tchaj-wan
Garuda Indonesia GA Indonésie
Gulf Air GF Bahrajn
Hahn Air HR Německo
Hainan Airlines HU Čína
China Airlines CI Tchaj-wan
Icelandair FI Island
Jet Airways 9W Indie
KD Avia KD Rusko
Kingfisher Airlines IT Indie
Kuwait Airways KU Kuvajt
Malaysia Airlines MH Malajsie
Mexicana MX Mexiko
Olympic Airlines OA Řecko
Oman Air WY Omán
Pegasus Airlines PC Turecko
Qatar Airways QR Katar
Royal Brunei BI Brunej
SATA Air Acores SP Portugalsko
Saudi Arabian Airlines SV Saúdská Arábie
SriLankan Airlines UL Srí Lanka
TAM Airlines JJ Brazílie
TAROM RO Rumunsko
Transaero Airlines UN Rusko
TunisAir TU Tunisko
Ukraine International PS Ukrajina
Vietnam Airlines VN Vietnam
Virgin Atlantic VS Velká Británie
Yemenia Airways IY Jemen
Charterové aerolinky - nejlevnější letenky Londýn, London
Air Transat TS Kanada
ArkeFly OR Nizozemsko
Corsairfly SS Francie
Jetairfly TB Belgie
Sky Airlines ZY Turecko
Thomas Cook MT Velká Británie
Travel Service QS Česká republika

Rezervujte si letenky na místní letiště

Na jaká alternativní letiště v blízkosti města Londýn si můžete koupit letenku od Student Agency? Níže jsme si pro vás připravili alternativy v podobě dalších letišť: Londýn / Luton / (LTN) / Velká Británie

© 2018 ceskaletenka.cz