Skip to main content

Jak najít nejlevnější letenky do Řecka v roce 2023: Váš kompletní průvodce

Řecko Heraklion (Kréta) Kos Zakynthos

Plánujete svůj příští výlet a Řecko je na vrcholu vašeho seznamu? Gratulujeme k výborné volbě! Tento článek vám poskytne všechny nezbytné informace pro najití nejlevnějších letenek do této fascinující destinace. Zajímavosti o místních letištích, odbavovacích procesech, zavazadlech, dopravě na destinaci, transferu z/do letiště a mnohem více najdete právě zde. Tak se pohodlně usaďte a připravte se na cestu svého života!

Kompletní seznam letišť v řeckých turistických destinacích

Řecko, známé svými krásnými plážemi, bohatou historií a úchvatnou kuchyní, nabízí nespočet turistických destinací. Zjistěte, které letiště jsou nejbližší vašemu vysněnému cíli a začněte plánovat svou cestu.

Následující tabulka zobrazuje vybraná letiště, průměrné ceny letenek z Prahy a jejich adresy:

Letiště Průměrná cena letenky Adresa
Letiště Eleftherios Venizelos, Atény Od 2500 Kč Attiki Odos, Spata Artemida 190 04, Řecko
Letiště Makedonia, Soluň Od 3500 Kč Leof. Georgikis Scholis 63, Thessaloniki 551 03, Řecko
Letiště Ioannis Kapodistrias, Korfu Od 4000 Kč Ethniki Paleokastritsas, Kerkira 491 00, Řecko
Letiště Heraklion, Kréta Od 3500 Kč Nea Alikarnassos 716 01, Řecko
Letiště Santorini (Thira), Santorini Od 5500 Kč Eparchiaki Odos Messarias-Archeas Thiras, Santorini 847 00, Řecko
Letiště Rhodes, Rhodos Od 4000 Kč Paradisi 851 06, Řecko
Letiště Zakynthos, Zakynthos Od 4500 Kč Kalamaki 291 00, Řecko
Letiště Chania, Kréta Od 4000 Kč Souda 731 00, Řecko
Letiště Kefalonia, Kefalonia Od 5500 Kč Argostoli 281 00, Řecko

Ceny letenek se mohou lišit v závislosti na sezóně, dostupnosti a momentu rezervace. Doporučujeme využít porovnávací weby a být flexibilní v plánování cesty, abyste získali nejlepší nabídky.


Pokud jde o dopravu z letiště, můžete si vybrat z řady možností, včetně taxi, autobusů, soukromých přeprav nebo aut pronajatých na letišti. Vyplatí se vždy zkontrolovat možnosti dopravy předem a v případě potřeby si rezervovat transfer.

Hledání nejlevnějších letenek do Řecka

Jedním z nejdůležitějších faktorů při plánování cesty je nepochybně cena letenek. Ať už preferujete přímé lety nebo vás nevadí přestupy, existuje několik způsobů, jak najít tu nejlevnější variantu.

  1. Porovnávací weby: Stránky jako Skyscanner, Kayak nebo Momondo umožňují porovnat ceny letenek z různých leteckých společností a nabízejí i volbu "nejlevnější měsíc", která vám ukáže, kdy létat za nejlepší cenu.
  2. Flexibilita: Pokud je to možné, buďte flexibilní s daty a časy odletů. Letenky bývají levnější mimo špičku turistické sezóny a v pracovní dny.
  3. Předstih: Nejlevnější letenky se často objevují 2-3 měsíce před plánovaným odletem.
  4. Letecké společnosti: Nízkonákladové aerolinky, jako je Ryanair nebo EasyJet, nabízí často velmi konkurenceschopné ceny.

Letiště v Řecku

Řecko nabízí několik mezinárodních letišť, z nichž největší a nejrušnější je Letiště Eleftherios Venizelos v Aténách. Dalšími oblíbenými letišti jsou například Letiště Makedonia v Soluni, Letiště Ioannis Kapodistrias na Korfu nebo Letiště Heraklion na Krétě.

Pamatujte, že místní doprava z letiště do vašeho hotelu nebo místa ubytování může být různá, a je důležité si to předem zjistit. Většina letišť nabízí taxi služby, autobusy nebo soukromé transfery.

Důležité informace a pravidla týkající se peněz a platby v Řecku

  • Měna: V Řecku se platí eurem. Vždy si před cestou zjistěte aktuální směnný kurz.
  • Kreditní karty: Kreditní karty jsou v Řecku široce přijímány, zejména ve městech a turistických oblastech. V některých odlehlejších oblastech nebo na menších ostrovech je dobré mít u sebe i hotovost.
  • Bankomaty: Bankomaty jsou v Řecku dostupné téměř všude. Mějte na paměti, že za výběr hotovosti mohou být účtovány poplatky, zvláště pokud jde o mezinárodní transakce.
  • Poplatky za platbu kartou: Některé obchody nebo restaurace mohou účtovat malý poplatek za platbu kartou, zvláště pokud jde o menší částky.
  • Tržiště a stánky: Na tržištích, ve stáncích s jídlem nebo u pouličních prodejců je obvykle preferována hotovost.
  • Cestovní pojištění: Je důležité mít pojištění, které pokryje ztrátu nebo odcizení peněz a kreditních karet.
  • Směnárny: Vyhněte se směnárnám s vysokými poplatky. Před výměnou peněz se vždy informujte o aktuálním kurzu a o výši poplatku.
  • Bezpečnost: Stejně jako kdekoli jinde na světě, mějte své peníze, kreditní karty a cenné věci v bezpečí a nenechávejte je na viditelných místech.
  • Tringelt (Spropitné): V Řecku je zvykem nechat spropitné, obvykle okolo 5-10% celkové hodnoty účtu. Pokud platíte kartou, spropitné dejte raději hotově.

Toto jsou některé z nejdůležitějších bodů týkajících se peněz a plateb v Řecku. Plánování a informovanost jsou klíčem k bezproblémové dovolené!

Platby kreditními a platebními kartami od českých bank v Řecku

Při cestování do zahraničí je důležité znát podmínky a poplatky spojené s používáním vaší platební nebo kreditní karty. Různé české banky nabízí různé typy karet a účtů, které se liší v poplatcích za platby a výběry hotovosti v zahraničí. Zde je přehled několika populárních bank a jejich karet:

Banka Název karty Poplatek za platbu v zahraničí Poplatek za výběr hotovosti v zahraničí
Česká spořitelna Kreditní karta VISA Standard 0% 2% min. 75 Kč
Komerční banka Kreditní karta Mastercard Gold 0% 2% min. 79 Kč
Raiffeisenbank Debetní karta Direct 0% 2% min. 99 Kč
UniCredit Bank Kreditní karta Classic 0% 2% min. 60 Kč
Moneta Money Bank Platební karta VISA Electron 0% 2% min. 59 Kč
Air Bank Platební karta Air Bank 0% 0%
Fio banka Debetní karta Fio 0% 0%

Prosím, vezměte na vědomí, že tyto informace se mohou změnit, a proto doporučujeme zkontrolovat aktuální podmínky a poplatky přímo u vaší banky. Dále je důležité si uvědomit, že při výběru hotovosti v zahraničí mohou být účtovány také poplatky místních bank.

Kromě toho mnoho bank nabízí různé cestovní balíčky nebo pojištění, které mohou poskytnout dodatečnou ochranu při cestování. Je dobré se informovat o těchto možnostech.

Seznam leteckých společností létajících na řecké ostrovy včetně odletových letišť a odbavení

Cesta na řecké ostrovy je jedním z nezapomenutelných zážitků, které můžete zažít. Z Prahy létá řada leteckých společností, které nabízí přímé i nepřímé lety na různé řecké ostrovy. Zde je seznam několika společností, které poskytují tuto službu, včetně informací o odbavení a odletových letištích.

Letecká společnost Řecký ostrov Odletové letiště Čas odbavení
Aegean Airlines Kréta Letiště Václava Havla, Praha Minimálně 2 hodiny před odletem
Ryanair Korfu Letiště Václava Havla, Praha Minimálně 2 hodiny před odletem
easyJet Rhodos Letiště Václava Havla, Praha Minimálně 2 hodiny před odletem
Smartwings Zakynthos Letiště Václava Havla, Praha Minimálně 2 hodiny před odletem
Wizz Air Mykonos Letiště Václava Havla, Praha Minimálně 2 hodiny před odletem
Aegean Airlines Santorini Letiště Václava Havla, Praha Minimálně 2 hodiny před odletem

Upozorňujeme, že časy odbavení mohou být různé a je vždy dobré si je ověřit předem. Navíc je důležité pamatovat na to, že lety mohou být v případě nepříznivých povětrnostních podmínek nebo jiných nepředvídaných událostí zrušeny nebo odloženy. Proto je vždy dobré mít rezervní plán.

Levné letenky do Řecka: Dopravci, průměrné ceny a podmínky pro zavazadla

Létání nemusí být vždy nákladnou záležitostí. V dnešní době je mnoho leteckých společností, které nabízejí levné lety do Řecka s konkurenceschopnými cenami a různými možnostmi pro zavazadla. Tady je seznam některých z nich. Ale nezapomeňte, žádný let není levný, pokud musíte zaplatit za zavazadla, která jste nepředpokládali. Vždy si před rezervací letenky důkladně prostudujte podmínky pro zavazadla.

Dopravce Cílové letiště Průměrná cena letenky Podmínky pro zavazadla
Ryanair Athény 1 500 Kč Malé příruční zavazadlo zdarma, za odbavená zavazadla se platí.
Wizz Air Thessaloniki 1 700 Kč Malé příruční zavazadlo zdarma, za odbavená zavazadla se platí.
easyJet Rhodos 2 000 Kč Jedno příruční zavazadlo zdarma, za odbavená zavazadla se platí.
Smartwings Kréta 2 500 Kč Jedno odbavené zavazadlo a jedno příruční zavazadlo zdarma.
Aegean Airlines Mykonos 3 000 Kč Jedno odbavené zavazadlo a jedno příruční zavazadlo zdarma.

Ceny letenek se mohou měnit v závislosti na sezóně, dostupnosti a dalších faktorech. Výše uvedené ceny jsou průměrné a slouží pouze jako orientační. Pro nejpřesnější a aktuální ceny vždy navštivte webové stránky dané letecké společnosti nebo použijte srovnávače letenek, které vám poskytnou nejnovější informace.

Měna, směnný kurz a jak se nenechat napálit

Měnou v Řecku je euro. Při konverzi na české koruny se ujistěte, že používáte aktuální směnný kurz a vyhněte se měnárnám s vysokými poplatky. Bankomaty jsou dostupné na většině míst a kreditní karty jsou široce přijímány.

Tip na výlety

Řecko je zemí bohatou na historii a kulturu. Navštivte akropoli v Aténách, prozkoumejte fascinující ruiny ve městě Delphi, nebo se vydejte na plavbu po úžasných řeckých ostrovech, jako je Santorini nebo Mykonos.

Závěr

Ať už jste zamilovaný pár, rodina s dětmi, sportovec nebo cestovatel, Řecko nabízí něco pro každého. S touto příručkou najdete nejlevnější letenky a zažijete nezapomenutelný zážitek. Šťastnou cestu!

Příspěvek s titulkem "Jak najít nejlevnější letenky do Řecka v roce 2023: Váš kompletní průvodce" pojednává o letecké dopravě týkající se lokalit, jako je například Řecko, Heraklion (Kréta) , Kos , Zakynthos , ale i jiných souvisejících států a měst celého světa. Článek byl na posledy editován dne 26.06.2023 a je možné, že neodráží zcela aktuální situaci. Pokud trváte na co nejaktuálnějších informacích k dnešnímu či zítřejšímu dni 28.07.2024, vložte dotaz do diskuse. Trh s letenkami je velmi proměnlivý a zásadou číslo jedna by mělo být neustálé ověřování cen letenek i do oblastí jako je Řecko, Heraklion (Kréta) , Kos , Zakynthos , ale také celková informovanost související s leteckou dopravou. Pokud chcete mít jistotu, že zakoupíte letenky bez poplatku, respektive včetně všech tax a poplatků, rezervujte si letenky od Královny.
[row][col lg_col="6" md_col="6" sm_col="6"] [progress percent="90" icon="fa fa-drupal" class="progress-bar-danger"]unknown[/progress] [/col][col lg_col="6" md_col="6" sm_col="6"] [/col][/row]
Každý, kdo již někdy sháněl a kupoval letenku přes internet ví, že porovnání cen a nabídek letů od jednotlivých dopravců (leteckých společností) je základním předpokladem dobré koupě. Najít nejlepší, řekněme tedy především nejlevnější letenku do lokalit jako Řecko, Heraklion (Kréta) , Kos , Zakynthos , ale i dalších, je snadné, ale budete muset aktivně hledat. Některé vyhledávače letenek a letenkové servery mohou využívat podvodných technik, kdy po vyhledání letu neuvedou konečnou cenu letenky včetně poplatků a letištních tax a vy si tak k celkové ceně letenky nakonec připočtete neočekávané výdaje!
Když rozhoduje cena...
Očekáváte cenu letenky, která nepřekročí 2480 Kč, případně ještě levnější? Pak nahlédněte do akční nabídky nejlevnějších letenek od nízkonákladových leteckých společností, jejichž ceny jsou obvykle nesrovnatelně nižší než u "běžných" aerolinek a najděte si co nejvýhodnější letecké spojení na trase Ostrava, Brno, Bratislava, Praha - Řecko, Heraklion (Kréta) , Kos , Zakynthos a zpět, případně zvolte přímý jednosměrný let bez přestupů.
Konečnou cenu letenky do destinací jako Řecko, Heraklion (Kréta) , Kos , Zakynthos ovlivňuje celá řada faktorů. Patří mezi ně jak faktor časový, kterým může být jak roční období (jaro, léto, podzim, zima), tak konkrétní měsíc či den v týdnu, ale i státní svátky a výjimečné vnitrostátní i mezinárodní svátky a akce. Mnozí "lovci letenek" kalkulují s tím, jak pracovníci leteckých společností vypisují nové nabídky letenek, upravují jejich ceny vzhledem ke dni jejich vystavení atp.
Jak ulovit levnější letenku?
Obecně vzato lze předpokládat, že nové i speciální nabídky letenek se objevují po víkendu, tedy zpravidla ihned v pondělí a vy tak můžete zkraje nového týdne zaregistrovat větší množství nových, lecky cenově výhodných nabídek letů jak po Evropě, tak do zbytku světa. Nejlepším způsobem, jak se pokusit najít co nejlacinější letenku je zcela nezávazně porovnat ceny letenek od desítek leteckých dopravců a cestovních agentur.
Název dopravce Zkratka Sídlo dopravce
Adria Airways JP Slovinsko
Aegean Airlines A3 Řecko
Air Canada AC Kanada
Air China CA Čína
Air New Zealand NZ Nový Zéland
All Nippon Airways NH Japonsko
Asiana Airlines OZ Jižní Korea
Austrian Airlines OS Rakousko
Blue1 KF Finsko
BMI BD Velká Británie
Croatia Airlines OU Chorvatsko
LOT Polish Airlines LO Polsko
Lufthansa LH Německo
Scandinavian Airlines SK Skandinávie
Shanghai Airlines FM Čína
Singapore Airlines SQ Singapur
South African Airways SA Jihoafrická republika
Spanair JK Španělsko
SWISS LX Švýcarsko
TAP Portugal TP Portugalsko
Thai Airways TG Thajsko
Turkish Airlines TK Turecko
United Airlines UA USA
US Airways US USA
SkyTeam (aliance) - letenky Řecko, Heraklion (Kréta) , Kos , Zakynthos
Aeroflot SU Rusko
Aeroméxico AM Mexiko
Air Europa UX Španělsko
Air France AF Francie
Alitalia AZ Itálie
Copa Airlines CM Panama
China Eastern Airlines MU Čína
China Southern Airlines CZ Čína
Continental Airlines CO USA
ČSA České aerolinie OK Česká republika
Delta Airlines DL USA
Kenya Airways KQ Keňa
KLM KL Nizozemsko
Korean Air KE Jižní Korea
Northwest Airlines NW USA
Oneworld (aliance) - letenky Řecko, Heraklion (Kréta) , Kos , Zakynthos
American Airlines AA USA
British Airways BA Velká Británie
Cathay Pacific CX Hong Kong
Finnair AY Finsko
Iberia IB Španělsko
Japan Airlines JL Japonsko
LAN Airlines LA Chile
Malév Hungarian Airlines MA Maďarsko
Qantas QF Austrálie
Royal Jordanian RJ Jordánsko
Další významné letecké společnosti
Aerolíneas Argentinas AR Argentina
Aerosvit Airlines VV Ukrajina
Afriqiyah Airways 8U Libye
Air Astana KC Kazachstán
Air Austral UU Francie, Réunion
Air Caraibes TX Francouzský Karibik
Air India AI Indie
Air Malta KM Malta
Air Mauritius MK Mauricius
Air Namibia SW Namíbie
Air Seychelles HM Seychely
Avianca AV Kolumbie
Bangkok Airways PG Thajsko
Belavia B2 Bělorusko
Brussels Airlines SN Belgie
Bulgaria Air FB Bulharsko
Central Connect Airlines 3B Česká republika
Conviasa 36647 Venezuela
EgyptAir MS Egypt
El Al LY Izrael
Emirates EK Arabské emiráty
Estonian Air OV Estonsko
Etihad Airways EY Arabské emiráty
EVA Air BR Tchaj-wan
Garuda Indonesia GA Indonésie
Gulf Air GF Bahrajn
Hahn Air HR Německo
Hainan Airlines HU Čína
China Airlines CI Tchaj-wan
Icelandair FI Island
Jet Airways 9W Indie
KD Avia KD Rusko
Kingfisher Airlines IT Indie
Kuwait Airways KU Kuvajt
Malaysia Airlines MH Malajsie
Mexicana MX Mexiko
Olympic Airlines OA Řecko
Oman Air WY Omán
Pegasus Airlines PC Turecko
Qatar Airways QR Katar
Royal Brunei BI Brunej
SATA Air Acores SP Portugalsko
Saudi Arabian Airlines SV Saúdská Arábie
SriLankan Airlines UL Srí Lanka
TAM Airlines JJ Brazílie
TAROM RO Rumunsko
Transaero Airlines UN Rusko
TunisAir TU Tunisko
Ukraine International PS Ukrajina
Vietnam Airlines VN Vietnam
Virgin Atlantic VS Velká Británie
Yemenia Airways IY Jemen
Charterové aerolinky - nejlevnější letenky Řecko, Heraklion (Kréta) , Kos , Zakynthos
Air Transat TS Kanada
ArkeFly OR Nizozemsko
Corsairfly SS Francie
Jetairfly TB Belgie
Sky Airlines ZY Turecko
Thomas Cook MT Velká Británie
Travel Service QS Česká republika

Rezervujte si letenky na místní letiště

Na jaká alternativní letiště v blízkosti města Kefalonia si můžete koupit letenku od Student Agency? Níže jsme si pro vás připravili alternativy v podobě dalších letišť: Kefalonia / Argostolion / (EFL) / Řecko

© 2018 ceskaletenka.cz