Skip to main content
Rezervace levných letenek do celého světa

Pelikán letenky: Nejlevnější možnosti pro váš letecký zážitek?

Francie

Pokud plánujete cestovat letecky a hledáte nejlepší nabídky letenek, je důležité provést pečlivé srovnání cen a zjistit, která letecká společnost nabízí nejlevnější možnosti. V dnešní době je konkurence mezi leteckými společnostmi velká, což vede k nabídce různých cenových hladin a možností pro cestující. V tomto článku si představíme Pelikán letenky, jednoho z největších poskytovatelů letenek na trhu, a podrobně se podíváme na jejich nabídku, konkurenci a jak najít nejlevnější letenky.

Pelikán letenky: Kdo jsou a co nabízejí

Pelikán letenky je renomovaným poskytovatelem letenek, který se zaměřuje na poskytování cenově dostupných možností pro cestující po celém světě. Společnost spolupracuje s mnoha leteckými společnostmi a cestovními agenturami, aby zajistila širokou nabídku destinací a letů.

1. Nabídka leteckých společností:

Pelikán letenky spolupracuje s řadou leteckých společností, včetně předních hráčů na trhu, jako je American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, British Airways, Lufthansa, Air France, Emirates, Qatar Airways, Turkish Airlines a Swiss International. Tato spolupráce jim umožňuje poskytovat širokou škálu možností a konkurenceschopné ceny.

2. Možnosti cestování:

Pelikán letenky nabízí různé možnosti cestování, včetně ekonomické třídy, business třídy a první třídy, v závislosti na preferencích cestujícího. Každá třída nabízí odlišné služby a pohodlí, které se mohou lišit mezi jednotlivými leteckými společnostmi.

Konkurence: Kdo je nejlevnější?

Konkurence mezi leteckými společnostmi je výhodou pro cestující, protože vede ke snižování cen a nabídky různých výhod. Zde se podíváme na několik faktorů, které mohou ovlivnit to, kdo je nejlevnější:

Trasa a destinace

Trasa a destinace jsou důležité faktory, které ovlivňují cenu letenek. Některé letecké společnosti mohou nabízet levnější letenky na určitých trasách, zatímco na jiných trasách mohou být ceny vyšší. Je proto důležité porovnat ceny letenek pro konkrétní trasu a destinaci.

2. Sezóna a poptávka:

Ceny letenek se mohou lišit v závislosti na sezóně a poptávce. V období s větší poptávkou, například během prázdnin nebo svátků, mohou ceny letenek být vyšší. Naopak v období mimo hlavní turistickou sezónu a ve všední dny mohou být nabízeny levnější letenky.

3. Speciální nabídky a slevové akce:

Letecké společnosti často nabízejí speciální nabídky a slevové akce, které mohou snížit cenu letenek. To může zahrnovat sezónní slevy, akce pro stálé zákazníky, slevové kódy a další. Je vhodné sledovat webové stránky leteckých společností a odběrové e-maily, abyste nezmeškali tyto výhodné nabídky.

4. Srovnávače letenek:

Srovnávače letenek jsou užitečným nástrojem při hledání nejlevnějších letenek. Tyto webové stránky porovnávají ceny letenek od různých leteckých společností a umožňují vám jednoduše najít nejvýhodnější nabídku. Mezi nejpopulárnější srovnávače patří Skyscanner, Kayak, Expedia a Momondo.

5. Rezervace s předstihem:

Rezervace letenek s předstihem může vám umožnit získat nižší ceny. Mnoho leteckých společností nabízí nižší ceny pro ty, kteří rezervují své letenky v dostatečném předstihu. Je vhodné sledovat ceny a provést rezervaci, jakmile najdete atraktivní nabídku.

Jak najít nejlevnější letenky

Pokud hledáte nejlevnější letenky, zde je několik tipů, které vám mohou pomoci:

1. Sledujte nabídky a slevy: Sledujte webové stránky leteckých společností a odběrové e-maily, abyste byli v obraze o aktuálních nabídkách a slevách. Mnoho leteckých společností pravidelně poskytuje slevy a speciální nabídky, které vám mohou umožnit získat levnější letenky.

2. Buďte flexibilní s daty cestování: Pokud máte možnost být flexibilní s daty cestování, zkuste vyhledávat lety v různých termínech. Cena letenek se může lišit v závislosti na dni v týdnu, čase v roce a dalších faktorech. Někdy je možné najít levnější lety o den nebo dva dříve nebo později.

3. Využijte srovnávače letenek: Srovnávače letenek jsou skvělým nástrojem pro porovnání cen od různých leteckých společností. Stačí zadat své preferované termíny cestování a destinaci a srovnávač vám zobrazí nejlepší nabídky. Porovnejte ceny, ale nezapomeňte také brát v úvahu další faktory, jako je přestup, délka letu a dodatečné poplatky.

4. Zvažte různé letiště: Pokud máte možnost, zkuste zvážit i lety z nejbližších letišť. Někdy mohou být letenky z menších letišť nebo letišť v blízkosti vašeho cílového místa levnější. Využijte možností srovnávačů letenek, které vám umožní hledat lety z různých letišť.

5. Využijte sezónní nabídky a slevy: Během různých sezón a svátků mohou letecké společnosti nabízet speciální slevy a akce. Sledujte nabídky v obdobích jako jsou Vánoce, letní dovolená nebo svátky, kdy můžete najít atraktivní slevy na letenky.

Kdy a kde objednat nejlevnější letenky

Když jde o objednávání nejlevnějších letenek, je důležité být v obraze o aktuálních nabídkách a provést rezervaci ve správný čas. Zde je několik tipů:

1. Rezervujte v předstihu: Většinou je výhodné rezervovat letenky s předstihem, zejména pokud plánujete cestovat v období s vyšší poptávkou, jako jsou prázdniny nebo svátky. Mnoho leteckých společností nabízí nižší ceny pro ty, kteří rezervují letenky s předstihem, obvykle několik měsíců před plánovaným odletem.

2. Vyhněte se hlavním turistickým sezónám: Ceny letenek bývají v hlavních turistických sezónách často vyšší. Pokud je to možné, zvažte cestování mimo tyto období, abyste získali levnější letenky. Například v před- nebo postsezóně můžete najít výhodné nabídky.

3. Sledujte nabídky a slevy: Pravidelně sledujte webové stránky leteckých společností, odběrové e-maily a sociální média, abyste byli informováni o aktuálních nabídkách a slevách. Některé letecké společnosti nabízejí exkluzivní slevové kódy nebo akční nabídky pro své stálé zákazníky.

4. Srovnávejte ceny: Používejte srovnávače letenek, které vám umožní porovnat ceny od různých leteckých společností na jednom místě. Porovnávejte ceny letenek pro různé termíny a trasy a vyberte tu nejvýhodnější nabídku.

5. Využijte ranní hodiny: Někdy se stává, že letecké společnosti nabízejí omezené slevy a akce v ranních hodinách. Sledujte nabídky a rezervujte letenky co nejdříve ráno, abyste měli lepší šanci na získání levnějších letenek.

6. Flexibilita s daty: Pokud máte možnost být flexibilní s daty cestování, zkuste hledat lety na různé termíny. Někdy se může stát, že letenky jsou levnější o den nebo dva dříve nebo později. Sledujte kalendáře s nejlevnějšími dny odletu a návratu.

7. Využijte balíčkové nabídky: Někdy můžete získat výhodnější nabídky na letenky, pokud si zároveň rezervujete ubytování nebo pronájem auta. Zkuste prozkoumat balíčkové nabídky, které kombinují letenky s dalšími službami. Tyto balíčky mohou nabízet atraktivní slevy a umožňují vám získat nejen levnější letenky, ale také ušetřit na dalších nákladech spojených s cestováním.

8. Využijte milníky a věrnostní programy: Pokud často cestujete, můžete využít výhody milníků a věrnostních programů, které nabízejí letecké společnosti. Tyto programy vám umožňují získávat body za každý let a poté je vyměňovat za slevy nebo upgrady na lepší třídu cestování.

9. Omezte přepravu zavazadel: Mnoho leteckých společností si účtuje dodatečné poplatky za přepravu zavazadel. Abyste snížili náklady na letenky, zvažte možnost cestovat pouze s příručním zavazadlem, které obvykle bývá zdarma. Při rezervaci letenek se informujte o příslušných pravidlech a dodatečných poplatcích za zavazadla.

10. Sledujte sezónní nabídky: Během různých sezón a svátků mohou letecké společnosti nabízet speciální slevy a akce na vybrané destinace. Sledujte nabídky v obdobích, jako jsou Vánoce, letní dovolená, černý pátek nebo letní slevové akce, abyste mohli využít výhodnějších cen.

Pamatujte, že ceny letenek se mohou měnit v závislosti na mnoha faktorech, včetně času rezervace, sezóny, poptávky a dostupnosti. Doporučujeme porovnat ceny od různých leteckých společností, využít srovnávače letenek a být pružný s daty cestování, abyste získali co nejlevnější letenky.

Rezervace levných letenek do celého světa
Příspěvek s titulkem "Pelikán letenky: Nejlevnější možnosti pro váš letecký zážitek?" pojednává o letecké dopravě týkající se lokalit, jako je například Francie, ale i jiných souvisejících států a měst celého světa. Článek byl na posledy editován dne 17.05.2023 a je možné, že neodráží zcela aktuální situaci. Pokud trváte na co nejaktuálnějších informacích k dnešnímu či zítřejšímu dni 28.07.2024, vložte dotaz do diskuse. Trh s letenkami je velmi proměnlivý a zásadou číslo jedna by mělo být neustálé ověřování cen letenek i do oblastí jako je Francie, ale také celková informovanost související s leteckou dopravou. Pokud chcete mít jistotu, že zakoupíte letenky bez poplatku, respektive včetně všech tax a poplatků, rezervujte si letenky od Královny.
[row][col lg_col="6" md_col="6" sm_col="6"] [progress percent="90" icon="fa fa-drupal" class="progress-bar-danger"]unknown[/progress] [/col][col lg_col="6" md_col="6" sm_col="6"] [/col][/row]
Každý, kdo již někdy sháněl a kupoval letenku přes internet ví, že porovnání cen a nabídek letů od jednotlivých dopravců (leteckých společností) je základním předpokladem dobré koupě. Najít nejlepší, řekněme tedy především nejlevnější letenku do lokalit jako Francie, ale i dalších, je snadné, ale budete muset aktivně hledat. Některé vyhledávače letenek a letenkové servery mohou využívat podvodných technik, kdy po vyhledání letu neuvedou konečnou cenu letenky včetně poplatků a letištních tax a vy si tak k celkové ceně letenky nakonec připočtete neočekávané výdaje!
Když rozhoduje cena...
Očekáváte cenu letenky, která nepřekročí 1250 Kč, případně ještě levnější? Pak nahlédněte do akční nabídky nejlevnějších letenek od nízkonákladových leteckých společností, jejichž ceny jsou obvykle nesrovnatelně nižší než u "běžných" aerolinek a najděte si co nejvýhodnější letecké spojení na trase Ostrava, Brno, Bratislava, Praha - Francie a zpět, případně zvolte přímý jednosměrný let bez přestupů.
Konečnou cenu letenky do destinací jako Francie ovlivňuje celá řada faktorů. Patří mezi ně jak faktor časový, kterým může být jak roční období (jaro, léto, podzim, zima), tak konkrétní měsíc či den v týdnu, ale i státní svátky a výjimečné vnitrostátní i mezinárodní svátky a akce. Mnozí "lovci letenek" kalkulují s tím, jak pracovníci leteckých společností vypisují nové nabídky letenek, upravují jejich ceny vzhledem ke dni jejich vystavení atp.
Jak ulovit levnější letenku?
Obecně vzato lze předpokládat, že nové i speciální nabídky letenek se objevují po víkendu, tedy zpravidla ihned v pondělí a vy tak můžete zkraje nového týdne zaregistrovat větší množství nových, lecky cenově výhodných nabídek letů jak po Evropě, tak do zbytku světa. Nejlepším způsobem, jak se pokusit najít co nejlacinější letenku je zcela nezávazně porovnat ceny letenek od desítek leteckých dopravců a cestovních agentur.
Název dopravce Zkratka Sídlo dopravce
Adria Airways JP Slovinsko
Aegean Airlines A3 Řecko
Air Canada AC Kanada
Air China CA Čína
Air New Zealand NZ Nový Zéland
All Nippon Airways NH Japonsko
Asiana Airlines OZ Jižní Korea
Austrian Airlines OS Rakousko
Blue1 KF Finsko
BMI BD Velká Británie
Croatia Airlines OU Chorvatsko
LOT Polish Airlines LO Polsko
Lufthansa LH Německo
Scandinavian Airlines SK Skandinávie
Shanghai Airlines FM Čína
Singapore Airlines SQ Singapur
South African Airways SA Jihoafrická republika
Spanair JK Španělsko
SWISS LX Švýcarsko
TAP Portugal TP Portugalsko
Thai Airways TG Thajsko
Turkish Airlines TK Turecko
United Airlines UA USA
US Airways US USA
SkyTeam (aliance) - letenky Francie
Aeroflot SU Rusko
Aeroméxico AM Mexiko
Air Europa UX Španělsko
Air France AF Francie
Alitalia AZ Itálie
Copa Airlines CM Panama
China Eastern Airlines MU Čína
China Southern Airlines CZ Čína
Continental Airlines CO USA
ČSA České aerolinie OK Česká republika
Delta Airlines DL USA
Kenya Airways KQ Keňa
KLM KL Nizozemsko
Korean Air KE Jižní Korea
Northwest Airlines NW USA
Oneworld (aliance) - letenky Francie
American Airlines AA USA
British Airways BA Velká Británie
Cathay Pacific CX Hong Kong
Finnair AY Finsko
Iberia IB Španělsko
Japan Airlines JL Japonsko
LAN Airlines LA Chile
Malév Hungarian Airlines MA Maďarsko
Qantas QF Austrálie
Royal Jordanian RJ Jordánsko
Další významné letecké společnosti
Aerolíneas Argentinas AR Argentina
Aerosvit Airlines VV Ukrajina
Afriqiyah Airways 8U Libye
Air Astana KC Kazachstán
Air Austral UU Francie, Réunion
Air Caraibes TX Francouzský Karibik
Air India AI Indie
Air Malta KM Malta
Air Mauritius MK Mauricius
Air Namibia SW Namíbie
Air Seychelles HM Seychely
Avianca AV Kolumbie
Bangkok Airways PG Thajsko
Belavia B2 Bělorusko
Brussels Airlines SN Belgie
Bulgaria Air FB Bulharsko
Central Connect Airlines 3B Česká republika
Conviasa 36647 Venezuela
EgyptAir MS Egypt
El Al LY Izrael
Emirates EK Arabské emiráty
Estonian Air OV Estonsko
Etihad Airways EY Arabské emiráty
EVA Air BR Tchaj-wan
Garuda Indonesia GA Indonésie
Gulf Air GF Bahrajn
Hahn Air HR Německo
Hainan Airlines HU Čína
China Airlines CI Tchaj-wan
Icelandair FI Island
Jet Airways 9W Indie
KD Avia KD Rusko
Kingfisher Airlines IT Indie
Kuwait Airways KU Kuvajt
Malaysia Airlines MH Malajsie
Mexicana MX Mexiko
Olympic Airlines OA Řecko
Oman Air WY Omán
Pegasus Airlines PC Turecko
Qatar Airways QR Katar
Royal Brunei BI Brunej
SATA Air Acores SP Portugalsko
Saudi Arabian Airlines SV Saúdská Arábie
SriLankan Airlines UL Srí Lanka
TAM Airlines JJ Brazílie
TAROM RO Rumunsko
Transaero Airlines UN Rusko
TunisAir TU Tunisko
Ukraine International PS Ukrajina
Vietnam Airlines VN Vietnam
Virgin Atlantic VS Velká Británie
Yemenia Airways IY Jemen
Charterové aerolinky - nejlevnější letenky Francie
Air Transat TS Kanada
ArkeFly OR Nizozemsko
Corsairfly SS Francie
Jetairfly TB Belgie
Sky Airlines ZY Turecko
Thomas Cook MT Velká Británie
Travel Service QS Česká republika

Rezervujte si letenky na místní letiště

Na jaká alternativní letiště v blízkosti města Aurillac si můžete koupit letenku od Student Agency? Níže jsme si pro vás připravili alternativy v podobě dalších letišť: Aurillac / Aurillac / (AUR) / Francie

© 2018 ceskaletenka.cz